NL | FR | EN | DE

Tweede infowandeling nieuw beheerplan Zoniënwoud **vervolg**

Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert op zondag 28 oktober een tweede infowandeling over het bosbeheer van het Vlaamse gedeelte Zoniënwoud dat momenteel in opmaak is.


Een bosbeheerplan is een uitgebreid documenten dat aangeeft waar de beheerders van het bos de komende twintig jaar met het bos naartoe willen.  Het plan, dat momenteel in opmaak is, geldt voor de periode 2013-2033.  Een bosbheerplan geeft antwoord op tal van vragen.  Bijvoorbeeld: Gaan we nog beuk aanplanten of kiezen we voor andere boomsoorten? Moeten we de bomen sneller en op jongere leeftijd oogsten?  Waar komen er voet-, fiets-, of ruiterpaden?  Welke diersoorten zullen we extra beschermen?  Tijdens deze wandeling van ongeveer 2,5 uur wordt toegelicht in welk stadium het beheerplan zich momenteel bevindt en op welke vragen het een antwoord zal geven.  De beheerders zijn tijdens de wandeling aanwezig zodat je jouw ideeën en vragen kan voorleggen.


Al wie geïntresseerd is kan (gratis) deelnemen.  Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven.


Om 10 uur vertrekt er een eerste wandeling aan de Middenhut. Maar je kan ook 's namiddags deelnemen. Deze wandeling vertrekt op de parking aan de Koningsvijvers te Hoeilaart om 14 uur.


Voor meer info kan je contact opnemen met het regiokantoor van ANB t: 02 658 24 60.