NL | FR | EN | DE

Wandeling over en langs de IJse

De IJse ontspringt in het Zoniënwoud in Sint-Genesius-Rode en mondt uit in de Dijle in Neerijse. Langs haar loop door de Druivenstreek kom je heel wat natuurparels tegen. Maar ook in de waterloop zelf gaat een enorme biodiversiteit schuil. Dat willen we jou ook laten ontdekken.


Tijdens deze wandeling bezoeken we het brongebied van de IJse in Hoeilaart. Ervaren gidsen nemen je mee op sleeptouw en brengen een verhaal over de rijke cultuurhistorie en de boeiende biodiversiteit in en rond de IJse.


Aankomst (± 16u30): bosmuseum Jan van Ruusbroec  - Groenendaal (Duboislaan 6, Hoeilaart)


Voor kinderen vanaf 4 jaar wordt een aangepaste activiteit voorzien. Kinderwagens zijn niet aangeraden. Na afloop wordt een drankje aangeboden. Gelieve aangepast schoeisel te voorzien. 


Deelname aan de infoavond of wandeling kan gratis, maar we vragen je wel om ten laatste op donderdag 8 november in te schrijven via een mailtje naar info@rld.be of op het nummer 016/40.85.58. (kantooruren). Vermeld voor de wandeling zeker het aantal deelnemende kinderen en hun leeftijd.


‘In en om de IJse’ is een organisatie van Regionaal Landschap Dijleland vzw in samenwerking met de gemeente Hoeilaart (milieuraad en milieudienst), Natuurgroepering Zoniënwoud vzw en Natuurpunt vzw afdeling VIJL.