NL | FR | EN | DE

Vierde zondag wandeling: In het spoor van de prior-mysticus

Gids: Eloi G.
Aangepaste schoenen en kledij (nat, droog, warm) - Onze trouwe vriend 'de hond' laten we thuis

Jan van Ruusbroec en de priorij van Groenedaal


 


In 1343 vestigden Jan van Ruusbroec en drie kompanen zich als kluisenaars in het Zoniënwoud. Enkele jaren later stichtten ze de priorij van Groenendaal, die gedurende bijna 450 jaar een van de meest vooraanstaande kloosters van onze gewesten was.Zijn mystieke geschriften blijven tot op heden niet alleen godsgeleerden inspireren, maar ook letterkundigen,want hij schreef in het Diets, de taal van het volk.


Keizer Karel verbleef meermaals in de priorij van Groenendaal en liet er samen met de Aarsthertogen Albrecht en Isabella zichtbaar sporen na.Deze wandeling voert ons mee in het spoor van de monniken en hun prior-mysticus Jan van Ruusbroec.


De wandeling is gratis.Inschrijven vooraf is wenselijk om aan de wandeling te mogen deelnemen. De inschrijvingen worden afgesloten op zaterdag 22 oktober om 24h. Het maximum aantal deelnemers is 25 personen (gids exclusief).Je kan ook deelnemen aan de wandeling zonder voorinschrijving, op voorwaarde dat het maximum aantal deelnemers niet overschreden wordt.De gids evalueert dit bij de start van de wandeling.


Voor praktische info en inschrijven:


https://www.natuurpunt.be/agenda/ngz-4de-zondagwandelingin-het-spoor-van-prior-mysticus-jan-van-ruusbroec-en-de-priorij-van