NL | FR | EN | DE

Het mysterie van de priorij van Groenendaal

Gids: Eloi G.
KM: 5
Aangepaste schoenen en kledij (nat, droog, warm) - Onze trouwe vriend 'de hond' laten we thuis


Deze wandeling voert ons mee in het spoor van monniken en hun prior-mysticus Jan van Ruusbroec.


In 1343 vestigde hij zich samen met drie kompanen als kluizenaars in het Zoniënwoud. Enkele jaren later stichtten ze de priorij van Groenendaal, die bijna gedurende 450 jaar één van de meest vooraanstaande kloosters van onze gewesten was!


Keizer Karel verbleef ook meermaals in de priorij van Groenendaal en liet er samen met de Aartshertogen Albrecht en Isabella zichtbare sporen na. 
Doelgroep: adolescenten en volwassenen met interesse voor het cultuur-historisch erfgoed. 


Om de wandeling corona-proof te laten verlopen gelden volgende regels:
   1) Inschrijven vooraf is verplicht om aan de wandeling te mogen deelnemen. De inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 12 november 2021 om 24h. Het maximum aantal deelnemers is 25 personen (gids exclusief).


https://www.natuurpunt.be/agenda/het-mysterie-van-de-priorij-van-groenendaal-50058


   2) Meldt bij aankomst je aanwezigheid aan de gids die de aanwezigheidslijst aanvult.


   3) De maatregelen die op het ogenblik van de wandeling in het kader van de Covid-19 context van toepassing zijn worden gerespecteerd.


   4) Mondmaskers zijn verplicht als de afstandsregel van1,5m niet kan gerespecteerd worden.De deelnemers brengen deze zelf mee. Enkel de gids is vrijgesteld van het dragen van het mondmasker of gelaatsscherm om de verstaanbaarheid te verbeteren en enkel wanneer de gids de afstandsregel (1,5 m) respecteert.


   5) De gids mag en zal niets doorgeven


   6)Indien je uw inschrijving wenst te annuleren, stuur dan een mailtje voor het afsluiten van de inschrijvingperiode naar eric.senelle@live.be