NL | FR | EN | DE

Dag van het Zoniënwoud

www.dagvanhetzonienwoud.be

Alleen of met het hele gezin, jong of net iets minder jong, een fervente boswandelaar of een groentje: kom het Zoniënwoud beleven! Maak kennis met zij die voor het bos zorgen en het beschermen en kom te weten hoe je zelf ook je steentje kan bijdragen aan het behoud ervan. 


Deel tijdens deze dag jouw ideeën met de beheerders van het bos en neem een van de gratis kaarten van het Zoniënwoud mee zodat je zelf een fiets- en wandeltocht langs de mooiste wegen kan uitstippelen.


De verschillende horecagelegenheden rond het Zoniënwoud zorgen ervoor dat je je honger en dorst kan stillen.


De activiteiten worden gecentraliseerd rond de toegangspoorten van het Zoniënwoud: Rood Klooster, Renbaan Bosvoorde, Groenendaal, Middenhut, Jezus-Eik, Arboretum Tervuren, Park van Tervuren, Domaine Régional Solvay.


Alle activiteiten zijn gratis. We nodigen iedereen uit om indien mogelijk te voet of met de fiets te komen, of om gebruik te maken van het openbaar vervoer.


Het programma, de inschrijvingsprocedures, de bereikbaarheid van de toegangspoorten en de verschillende COVID-maatregelen zijn te raadplegen op: www.dagvanhetzonienwoud.be


De Dag van het Zoniënwoud wordt georganiseerd door Stichting Zoniënwoud – Fondation Forêt de Soignes met de steun van de beheerders van het bos  (Agentschap voor Natuur en Bos, Leefmilieu Brussel en Département de la Nature et des Forêts), in samenwerking met de betrokken gemeentes en dankzij het enthousiasme van alle betrokkenen die zich inzetten voor de organisatie van interessante en gratis activiteiten! De Dag van het Zoniënwoud is het orgelpunt van ‘De Week van het bos’.