NL | FR | EN | DE

Op Vroedmeesterpad

De Vroedmeesterpad is een zeldzame, kleine pad met enkele bijzondere eigenschappen. Je krijgt ze niet gauw te zien, maar als je op de juiste plek gaat wandelen, dan kan je de mannetjes wel horen. Niet aan hun gekwaak, want dat doen ze niet. Nee, Vroedmeesterpadden fluiten! Op de vrouwtjes nog wel en alleen op warme avonden.


In Vlaanderen komen nog zo weinig Vroedmeesterpadden voor dat ze met uitsterven bedreigd zijn. In het Dijleland hebben we geluk en kunnen we de soort nog op twee plaatsen ontdekken, namelijk in Overijse en op de grens van de gemeenten Huldenberg, Tervuren en Bertem.


Ben je ook nieuwsgierig naar dit fascinerende diertje? Wandel dan met ons mee. Onder leiding van een gids maken we een wandeling van 8 km (3u) doorheen het leefgebied van de Vroedmeesterpad. En met wat geluk horen we de diertjes zelfs fluiten! Voorzie stevig schoeisel en aangepaste kledij.


Vooraf inschrijven is nodig!


Organisatie door Regionaal Landschap Dijleland vzw en Natuurgroepering Zoniën vzw.


Meewandelen kan gratis, maar je moet wel inschrijven vóór 19 juni. Het aantal deelnemers is immers beperkt. Stuur een mailtje naar info@rld.be of bel naar 016/40 85 58. 


Deze wandelingen zijn een organisatie van Regionaal Landschap Dijleland vzw in samenwerking met de gemeenten Overijse, Tervuren, Bertem en Huldenberg, Natuurgroepering Zoniën, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud en Natuurpunt VIJL. De wandelingen maken deel uit van een educatief wandelpakket over de Vroedmeesterpad en werden gecofinancierd door De Vlaamse Rand in opdracht van de Vlaamse regering en de Provincie Vlaams-Brabant.